Näin rakentuu talo maatiilistä

[Original article in english]

Lyhykäisesti videon muodossa tarina siitä, kun OSE:n HabLab (asumus paikallisille tekijöille) valmistui: https://vimeo.com/61906749

Advertisements

4 thoughts on “Näin rakentuu talo maatiilistä

  1. Oletko katsonut earthship-rakennuksia vaihtoehtona? Voi olla hyvä tai sitten ei, jostain luin vihjeitä kosteusongelmista näillä leveyksillä.

  2. Olen alustavasti tutkinut, se alkuperäinen malli ei tosiaankaant toimi meillä, mutta Ruotsissa ja täällä Suomessakin kyllä on tehty/tekeillä samoihin ideoihin perustuvia rakennuksia, eli harkinnassa on. Mutta työlästähän se maan kaivaminen ja tiukaksi pakkaaminen on koneidenkin avulla. Riippuu varmaan paljon maan laadusta ym. myös.

  3. Mietiskelin, että jos ottaa idean earthshipeistä, mutta käyttää maatiiliä eikä niitä renkaita. Ei mitään hajua, voiko edes toimia, kun autonrenkaalla on kuitenkin aika erilaiset ominaisuudet kuin maatiilellä, kunhan osui ajatus päähän.

  4. No ne autonrenkaat täytetään tiukasti maa-aineksella, eli ovat käytännössä isoja ja pyöreitä maatiiliä. Ja kyllä olen pohtinut esim. ikkunoiden asentoa, kokoa ja suuntausta jne. kun olen noita earthship-rakennusten kuvia katsellut.

    Ja jos kovasti kiinnostaa, niin tule rakentamaan meidän kanssa niin selvitetään että onko mitään järkeä 😉 Tosin maatahan meillä ei vielä ole, mutta suunnitella voi ja pitääkin ajoissa, varsinkin jos haluaa luvalla rakentaa jhotain asumiskelpoista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s