Broadfork by Hakkerikartano

English summary: I made a broadfork that was tested to work on tough soil. I will make them to order, see the links at the end or leave a comment for more info.

Tein koulussa broadforkin teräksesta hitsaamalla, osat CNC-plasmaleikkurilla leikattua 6mm teräslevyä ja putkea (jalkaputki 48mm ja kahvat 42mm):

IMG_20130510_151710Kuljetin sen bussilla Korosisille jossa kunnostettiin pientä peltoa. Lisää päivän annista Pohjoinen Permakultturi -blogissa ja Länsi-uudenmaan Hyötykasviyhdistyksen päiväkirjasta.  Laite toimi ihan hyvin, mutta parannusideoita tuli muutamia.

DSC00019

Jokunen alustava tilaus on jo tullut, jos haluat tuollaisen laitteen omaksi niin voit ilmaista mielenkiintosi Hakkerikartanon nettikaupassa. Voit myös itse hitsata osista (meiltä tai muualta tilattuna) tai alusta asti (plasmaleikkurilla) samanlaisen, alustavat parametriset mallit: github.com/elmom/Broadfork

Tämä on siis avoimen lähdekoodin työkalu. Tässä on kuva terän mallista parametrisine mittoineen Freecadissä (*.fcstd tiedostot), joka on vapaa ja ilmaiseksi ladattava CAD suunnitteluohjelma: Broadfork_profile

Broadforkeista lisää Pohjoinen permakultturi-blogissa.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s