Hakkerikartanolle paikka Sysmästä?

English summary: We might have a place in Sysmä!

 

Sysmän Valittulassa (n. 10 km Sysmän keskustaan, 80 km Lahteen, 100 km Jyväskylään) Juhanalla (SKEYn hallituksessa) on kotitila (maata yht. n. 30 ha, osa n. 4 km päässä, jonkin verran järvenrantaa), jossa olen käynyt nyt kahteen otteeseen. Siellä on kaksi asuttavaa rakennusta (kolmas n. 4 km päässä), ja tilaa asua ainakin kymmenelle. Bussilla pääsee viereen n. neljä kertaa päivässä, lähin juna-asema on kaukana Lahdessa. Lähellä on tyhjiä rakennuksia ostettavana jonkin verran. Uusien talojen rakentaminen pitäisi onnistua. Tila on omavarainen sekä lämmitys- että rakennuspuun suhteen (metsästä höylätyksi lankuksi). Ruokaa ei kasva muutamia puutarhakasveja lukuunottamatta (tomaattia, salaattia) , mutta tonttiin kuuluu umpeen kasvanutta peltoa (voi raivata n. 5 ha), ja vuokralle saa peltoa suhteellisen helposti. Juhanalla on paljon työkaluja, kuten puutarhatraktori, kenttäsaha ja höylä, sekä varastossa tarvikkeita, kuten vesiputkia ym. Häntä kiinnostaa myös kokeellinen rakentaminen paikallisista raaka-aineista, kuten savesta ja puusta. Hän on itsekin suunnitellut jonkinlaisen hacklabin perustamista, jossa voisi mm. isolla CNC-jyrsimellä tehdä puusta osia talon rakennukseen (esim. tyyliin Wikihouse), ja hänellä on Sysmän keskustassa siihen talo remontin alla.

Paikka on niin lupaava, että ellei jotain selkeästi parempaa ilmaannu, niin ajattelimme muuttaa tuonne ensi kesänä jo. Aion myös ostaa kunnalta vanhan paloaseman, jonka kivipintaisena pitäisi soveltua hyvin metallipajaksi (ollut autokorjaamona, nyt tyhjillään suurimman osan vuotta).

IMG_20140706_142713

Tohtorila remontissa – Autotalliin CNC-koneita?

IMG_20140706_151238

Vanha paloasema metallipajaksi?

Advertisements

4 thoughts on “Hakkerikartanolle paikka Sysmästä?

  1. Onhan toki. Jääny päivittäminen vähiin. Siellä siis nyt asuu kaksi aikuista pysyvästi, ja kesällä ollaan (2+huollettavia) sinne muuttamassa. Paljon on yleisesti kiinnostuneita, mutta kukaan muu ei ole mitään konkreettiisia suunnitelmia jakanu. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan, ja sähköpostin tai irkin välityksellä voisi keskustella tarkemmin.

  2. Sivusto (ja koko projekti) näyttää ulospäin kuolleelta. Laittaisit jotakin päivitystä, esim. pelkkiä kuvia paikan päältä, niin näkee että homma tosiaan etenee.

  3. No, kun ei olla siellä päästy usein käymään, niin ei ole ollut paljoa kerrottavaa, mutta kesäkuusta eteenpäin alkaa tapahtua. Yritän ajoittain laittaa kuvia sitten kun on jotain näytettävää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s